неделя, 22 август 2021 г.

Смразяващи разкрития за убийството на 17-г. бременна Мария, открита в кладенец в Ямболско

  

44-годишен жител на стралджанското село Недялско е задържан за 72 часа по обвинение в убийството на доведената си дъщеря, чийто труп бе открит от полицаи след сигнал на местните на дъното на изоставен кладенец.

Жертвата, 17-годишната Мария Христова е била обявена за издирване от близките ѝ на 12 август, при аутопсията е установено, че смъртта е в резултат на душене, след което извършителят е напъхал в устатата ѝ части от бельото, пише "Монитор"

Задържаният Йовчо Стоянов няма криминални регистрации, няма ѝ брак с майката на Мария, но съжителствали на семейни начала. Мъжът няма постоянна месторабота, според съседи имал  особено отношение към доведената си щерка и не криел мераците си.

Съдебните медици са установили, че момичето е било бременно в третия месец, единият от плодовете обаче е нямал жизнени функции преди бъдещата майка да бъде зверски убита.

В хода на предварителните огледи в къщата, където Мария е живяла, са открити следи от борба, намерени са нейни разкъсани дрехи и други следи, коментират поемните лица.

Очаква се от окръжната прокуратура в Ямбол да поискат постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Йовчо Стоянов, това ще стане най-рано в понеделник следобед. На този етап обвиняемият отказва да сътрудничи и отрича да има нещо общо с гнусното деяние.

Новините от днес и със задна дата