вторник, 24 август 2021 г.

Бача Бази: Чудовищният ислямски ритуал с 10-годишни момченца в Афганистан

  

Афганистан е държава, в която ислямската вяра се следва сляпо. Но зад уж благочестивата религия, страната крие тъмна тайна, която правителството се опитва да замете под килима.

А именно, в Афганистан педофилията „цъфти“ зад маската, наречена Бача Бази, т.е. „игриви деца“. Макар че това може да изглежда много забавно, далеч не е така. А именно, тези момчета, които на пръв поглед са танцьори, служат като сексуални роби на възрастни мъже.

Това сексуално насилие над 10-годишни деца отдавна е проблем в Афганистан. Много момченца са отвличани от детските площадки, където ловците търсят най-бедните и най-красивите деца. Бедността и мизерията улесняват ловците да достигнат до плячката си.

Когато намерят хубаво дете, започват да лъжат родителите му, че ще го обучат и ще му намерят работа. Семействата на тези деца приемат такива оферти, защото финансово подпомагат съществуването им.

От красивите обещания не остава нищо друго, освен момчета, облечени и гримирани като жени, които същевременно служат като сексуално удовлетворение за педофилите. В тази страна има една плашеща поговорка:

- "Жените служат за раждане на деца, а невръстните момчета служат за удоволствие“

В Афганистан никога не се говори публично за Бача Бази. Подобно сексуално насилие е особено разпространено сред въоръжените командири, които доминират в селските райони.

Феноменът е особено развит в провинциите Бадаксан и Кандахар, където мъжествеността и важността на генералите се измерват с броя на момчетата секс-роби около тях. Във всяка друга страна това би се считало за педофилия. В Афганистан обаче това явление е защитено от полицията.

Един афганистанец, който открито признава, че прилага това явление на практика, казва, че полицията не може да направи нищо. За педофилията в Афганистан са направени няколко документални филма, показващи „партита“, в които мъже правят секс с момчета.

Новините от днес и със задна дата