петък, 16 юли 2021 г.

Кметът Димитър Николов и председателят на студентите Даниел Парушев обсъдиха възможности за бъдещо партньорство

 Кметът Димитър Николов и председателят на студентите Даниел Парушев обсъдиха възможности за бъдещо партньорство

Кметът на Община Бургас Димитър Николов разговаря с председателя на Националното представителство на студентските съвети – Даниел Парушев. По време на срещата, която се състоя в кабинета на градоначалника, стана ясно, че студентският лидер е родом от морския град.

Председателят на НПСС поздрави кмета за отличното развитие и визия на града по европейски образец. Даниел Парушев изтъкна, че всичко, което се случва в общината, го вълнува изключително силно, защото до завършването на средното си образование е живял там. Даниел Парушев сподели, че се опитва да се прибира поне веднъж месечно, за да се види с близките си.

По време на срещата кметът Николов и Даниел Парушев обсъдиха възможности за сътрудничество, предстоящи инициативи и студентски мероприятия. Студентският лидер акцентира, че политиката, която води кметът с програмата за отпускане на общински стипендии на близо 100 бургаски студенти всяка календарна година, е от огромна полза за младежите.

В края на срещата гостът връчи почетен плакет на кмета на града, като важен партньор на НПСС, както и за осъществяването и популяризирането на Националните студентски игри „Летен университет“ през 2020 г. Градоначалникът благодари и сподели, че в негово лице и в лицето на Община Бургас, Националното представителство на студентите има сигурен партньор и потвърди участието си като официален гост на инициативата „Летен университет“ 2021 г. през септември.

Новините от днес и със задна дата