неделя, 18 юли 2021 г.

Лекар от "Пирогов": Кацаров подписа пред очите ми декларация за хоспитализация

  

Стойчо Кацаров подписа пред очите ми всички необходими и задължителни декларации за хоспитализация в болнично заведение. Това заяви д-р Христина Каменова от "Пирогов" пред Нова тв.

"Стойчо Кацаров беше изпратен от мен от началника на клиниката доц. Атанасов със своята съпруга да бъдат прегледани и той евентуално да бъде приет и хоспитализиран на легло във вътрешна клиника.

Нетърпеливо изчакаха своето влизане. На пациента му беше направено ЕКГ, бяха му взели всички кръвни изследвания, беше направен и скенер на бял дроб. След което пред моите очи той подписа всички необходими и задължителни декларации за хоспитализация в болнично заведение", каза тя.

"Нека докаже по какъв начин друг е подписал собствените му документи. Пред собствените ми очи е подписал абсолютно всичко", допълни Каменова.

"Дали пациентът ще остане на легло - това решава началникът на клиниката спрямо всичко, което е правено. Те са преценили, че може да бъде оставен на домашен престой. По негово желание той не е останал да пролежава в болницата за дните на хоспитализация", обясни още тя.

"Подписал е всички документи за хоспитализация. Бил е съгласен, минал е и през регистратурата, където е сканирана личната му карта и след това е преценено къде да се лекува", каза още д-р Каменова.

Казусът с лечението на служебния здравен министър д- Стойчо Кацаров от коронавирус в "Пирогов" от няколко дни предизвиква обществен отзвук. Напрежението между министъра и "Пирогов" се допълни и с рокадата, която бе направена в здравното заведение, след като директорът проф. Балтов бе уволнен след проверка на НЗОК.

Новините от днес и със задна дата