петък, 2 юли 2021 г.

Задържаха баща и син служители на МВР в Бургас, разследват ги за рекет и измами

  

В Бургас са задържани бивш и настоящ служител на Областната дирекция на МВР в морския град. Заповедта за задържането е на Главния секретар на МВР и е под прякото ръководство на Районна прокуратура - Бургас.

Информацията е от Областната дирекция на МВР-Бургас, като от там не посочват причините за задържането.

Извършени са множество процесуално-следствени действия, иззети са и веществени доказателства, съотносими към предмета на разследването. Изготвено е предложение до министъра на МВР за образуване на дисциплинарно производство и отстраняване на задържания служител на вътрешното ведомство.

По случая е образувано следствено дело.

По информация на местните медии задържаните са баща и син, познати в полицейските среди и в ъндърграунда едновременно като покровители и като изнудвачи.

Ден по-рано около 7:30 часа в бл. 20 в ж. к. "Славейков" бяха поставени белезниците на бащата Н. Н., който в периода 2012-2014 г. е началник на сектор "Криминален" в ОДМВР-Бургас, а преди това ръководи група от криминалисти в борбата им срещу противозаконното отнемане на МПС.

Едновременно е арестуван и синът В. Н., който живее във вход "Г" в бл. 411 в ж. к. "Меден рудник". С протекциите на таткото той първо е устроен в "Гранична полиция". Много бързо след това е преместен в 4. РУ-Бургас, където става патрулно-постови, а много скоро след това е повишен и преместен в криминалния отдел.

Установено е, че бащата е ползвал информация, подавана от сина му, за подготвяни арести, обиски и претърсвания, след което е изнудвал съответния контингент за пари. 

След като получавали пари от "подготвяните да имат неприятности с органите на МВР", те не държали на мъжката си дума. Оставяли ги да бъдат арестувани, а след това в хода на досъдебните производства искали допълнително пари, за да ги отърват "отново".

Бащата Н. Н., който според "Флагман" е Николай Николов, от години е известен с два прякора - Хамелеона и Алчния. А синът му В. Н. е Венцислав Николов.

Има събрани доказателства, че двамата са се занимавали със застрахователни измами и че са свързани с канал за крадени коли.

Новините от днес и със задна дата