петък, 16 юли 2021 г.

Цвета Караянчева: Правителство на "Има такъв народ" няма да видим

  

                             Снимка: БТА

Правителство на "Има такъв народ" (ИТН) няма да видим, прогнозира в предаването "Лице в лице" по bTV Цвета Караянчева от ГЕРБ. Според нея ИТН няма да понесат политическа отговорност.

"Те се опитват по рекетьорски начин да налагат своите хора без да водят разговори и след като това правителство не бъде прието, ще кажат - ние искаме да има правителство, но те не ни дават шанс", смята Караянчева.

"Можеш да имаш такива амбиции, когато имаш 121 народни представители, когато имаш мнозинство и можеш да предлагаш само ти. Когато имаш 65 депутати, трябва да търсиш подкрепа", обясни тя.

Не изключвам възможността да водим разговори с тях, нека да излъчат група и да започнат разговори, призова тя.

"Не искаме да има трети кръг на избори, хората са изтощени, избирателната активност е ниска", добави Караянчева. "Избирателната активност продължава да пада с всеки следващ избор. Нека на 21 юли политическите сили да седнат и да разговарят", призова тя.

"В политиката трябва да се водят диалози и да се търсят допирни точки, посочи тя. Всичко се решава на масата на преговорите при пълна прозрачност", каза още Караянчева.

Новините от днес и със задна дата