сряда, 7 юли 2021 г.

Прокуратурата поиска имунитета на кандидат за депутат

  

Главният прокурор внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Ц.Г.- кандидат за народен представител на изборите за 46-ото Народно събрание, насрочени за 11.07.2021г., съобщиха от прокуратурата.

Според независими един от друг източници на Dir.bg става въпрос за кандидата за депутат Цветелин Георгиев, който е на четвърто място в листата на "Изправи се! Мутри вън!". 

Досъдебното производство е започнато от ОДМВР-Бургас и е под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП).

От Обвинението съобщават, че "в хода на разследването има доказателства, че на 29 юни в бургаското село Маринка той е дал на четирима души имотна облага с цел да гласуват в полза на определена партия на изборите на 11 юли".

Извършени са разпити на свидетели пред съдия, претърсвания и изземвания на няколко адреса. Приобщени са веществени доказателства. 

"Събраните доказателства са достатъчни  за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение", уточняват от Прокуратурата. 

Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева.

Новините от днес и със задна дата