събота, 3 юли 2021 г.

Млад шеф готвач падна в казан с пилешка супа и умря

 

Нелепа смърт застигна майстор на приготвена храна. Шеф-готвач в Ирак загина при необичаен инцидент миналата седмица - падна в казан със супа. Мъжът е получил тежки изгаряния на големи части от тялото, които се оказали несъвместими с живота, пише „Дейли Мейл“.

Главният готвач Иса Исмаил помагал за подготвянето на сватбен банкет в сватбената зала "Хейзъл" в град Захо на 15 юни. Докато разбърквал супата, която е била в голям казан на пода, 25-годишният мъж се подхлъзнал и паднал в храната. 
 
Бащата на три деца е бил откаран в болница на около 40 мили, за да получи лечение за тежките изгаряния. Медиците няколко дни се опитвали да спасят живота на мъжа, но готвачът починал на 21 юни в резултат на изгаряния от трета степен на около 70% от тялото му.
 
Трагичната смърт на главния готвач разтърси иракските медии и предизвика изблик на скръб в социалните платформи. Много хора обвиниха за инцидента недостатъчните стандарти за безопасност в ресторантите и кухните на страната.
 
Според Зерван Хосни, роднина на мъжа, Иса е работил като готвач от около осем години. Хосни добави, че „Иса е баща на две дъщери и 6-месечен син“.

Новините от днес и със задна дата