петък, 2 юли 2021 г.

Пожарникар откри тялото на 7-годишната си дъщеря под руините във Флорида ВИДЕО


 Броят на загиналите под срутилата се жилищна сграда във Флорида достигна двайсет, след като днес бяха открити още две тела, предаде Ройтерс.

Едното е на 7-годишната дъщеря на пожарникар от Маями. Тя е третото дете, загинало при трагедията. Телцето ѝ е било намерено под руините от собствения ѝ баща.

Съкрушеният родител е покрил трупа на дъщеря си с част от защитното си облекло и е поставил върху него малък флаг на САЩ, споделиха негови колеги, станали свидетели на тъжната гледка.

"Сърцата и молитвите ни са със семействата, засегнати от тази ужасяваща трагедия", заяви ръководителят на пожарната спасителна служба в Маями Джоузеф Захралбан.

Мъчителното издирване на хора изпод отломките бе прекратено за дълъг период от време вчера от съображения за сигурност. То бе подновено днес много предпазливо и с внимателно следене на ураган, който може да връхлети Флорида до дни.

Смята се, че още 128 човека са затрупани под тоновете натрошен бетон, изкорубен метал и дървени отломки. Броят на хората в неизвестност е със 17 по-малък от вчера, тъй като се оказало, че някои от тях са включени в списъка въз основа на подадена невярна информация.

Издирванията на оцелели продължават вече девети ден.

 

Новините от днес и със задна дата