вторник, 8 юни 2021 г.

Станислав Недков-Стъки внесе в ЕК декларация за репресии над него от Бойко Рашков

   

                                     Снимка: Bulphoto

Станислав Недков - Стъки внесе в представителството на Европейската комисия в България декларация с подписите на над 4000 граждани срещу репресията над него, наложена от МВР под ръководството на служебния министър Бойко Рашков, съобщи Булфото.

Бившият ММА шампион е председател на Консервативно-патриотично движение и номиниран за кандидат-президент.

Той настоява, че служебният министър на вътрешните работи осъществява саморазправа с него, защото му е политически опонент и мисли различно. Подписите в декларацията са събрани в рамките на три дни през социалните мрежи. 

"Служител на МВР ми позвъни и ме предупреди, че лично до вътрешния министър Бойко Рашков е пристигнал анонимен мейл, в който се отправят абсурдни обвинения към мен. Образувано било производство, трябва да се явя на разпит. Приемам това като опит за репресия, след като обявих кандидатурата си за президент и след като заедно с наши съмишленици внесохме до американското посолство писмо срещу Бойко Рашков заради определението му "бивши хора", насочено към противниците му", обясни пред журналисти Недков. 

Кандидатът за президент бе категоричен, че в страната се извършват политически репресии над политически опоненти на държавния глава Румен Радев.

"Миналата седмица бе издигната моята кандидатура за президент на България. И в същия момент, в който обявихме кандидатурата срещу мен започнаха репресии, подпечатани с червен печат от Румен Радев и Бойко Рашков", заяви Стъки.

По думите му обвиненията срещу него са абсурдни и че такъв "червен печат" се удря срещу човек, обявил се за политически опонент на настоящия президент и че това е опит за сплашване и отказването му от участие в президентските избори.

"Няма да се откажа! Тези репресивни действия срещу мен ме мобилизират още повече. Нашият народ е уплашен от ситуацията, в която се намираме. Всеки, който изкаже различно мнение от това на президента Радев, е преследван и мачкан", заяви още Станислав Недков.

Той допълни, че ще посети и американското посолство, където също ще бъде заявена убедеността му, че има саморазправа, реваншизъм, заплахи на политическите опоненти.

Станислав Недков-Стъки заяви, че кандидатурата му по никакъв начин не е повлияна от ГЕРБ или която и да е друга партия.

Новините от днес и със задна дата