вторник, 1 юни 2021 г.

Колко струват чадър и шезлонг на Слънчев бряг тази година?

  

Една от най-коментираните теми, свързани с туризма в България тази година, е цената на плажните съоръжения.

След официалното стартиране на туристическия сезон по Българското Черноморие стана ясно и колко ще плащаме за чадър и шезлонг, поне що се отнася до Слънчев бряг.

Цените на плажа в Слънчев бряг са намалени с 50% спрямо досегашните - 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг. На съседния плаж - Слънчев бряг-север, цените са с 50 стотинки по-ниски, съобщава в свой репортаж БНТ.

Въпреки облачното време се забелязват туристи, а някои от тях дори избраха и днес да отидат на плаж. В курорта има главно български и румънски туристи, които започнаха да идват у нас след отпадането на задължителния PCR тест.

"За мен лично тази година сезонът ще бъде по-добър от миналогодишния. Миналата година в Слънчев бряг по това време нямаше никой. Хората бяха страшно изплашени. Знаете, че навсякъде бяха червени зони. Тази година няма да е със сигурност нормалният сезон, който би трябвало да е, но като цяло за мен лично сезонът ще бъде по-добър от миналогодишния.

Плажните принадлежности са поставени, плажовете са почистени, обезпаразитени, вече спасителите са на постове, има и флагова сигнализация", обясни концесионерът на плажа Кирил Спасов.

От днес Министерството на туризма започва проверки на ивиците, където концесионерите са заявили, че ще намалят цените. Проверките се налагат, тъй като ако концесионерът намали цената, съответно ще му бъде опростена и част от концесионната такса.

Новините от днес и със задна дата