четвъртък, 3 юни 2021 г.

Община Созопол: На "Смокиня" се извършват монтажни работи, не строителни

  

                                         Снимка: bTV

Техника отново работи на български плаж, но от Община Созопол са категорични, че на "Смокиня" текат само монтажни работи, а не строителство, информира bTV.

Строителните машини поставят така наречените "бетонни пети", които ще бъдат заровени в пясъка. Това е и обяснението на концесионера - те трябва да "бъдат обезопасени и не може да останат просто така на пясъка".

Концесионерът Иван Алексиев първоначално прие да обясни наличието на тежка техника на плажа, но късно снощи фирмата е взела решение да изпрати писмено становище до телевизията. Причината е, че смятат отношението ѝ за тенденциозно, защото почти всяка седмица има сигнали за строителство на плаж "Смокиня" и те се проверяват.

Според концесионера в момента той разполага с всички строителни разрешителни, включително за вишките на спасителите и дървените скари за пътеки по плажа.

Община Созопол съобщава, че "след първоначално представените документи и разглеждането от съответните експерти имаше доста несъответствия, които бяха върнати от главния архитект към съответните податели за тяхното отстраняване и превеждане според изискванията за поставяне на преместваемите съоръжения".

"В продължение са представени съответните документи и разгледани, вследствие на което са издадени определен брой разрешения за поставяне с вчерашна дата и днешна дата за плаж "Смокиня-Север", той е един общ плаж "Смокините и Каваците", за "Каваци-Юг" в момента работят по предоставените документи. И като изключителна държавна собственост бреговата ивица, която всъщност е извън урбанизираната територия, там могат да се извършват съответните монтажни дейности по всяко време, стига да не пречат на гражданите и да не са в нарушение на заповедта на забраната за строителство!", казва зам.-кметът по строителството в Община Созопол Румен Кисьов.

Според Община Созопол няма истинско строителство, а монтажни дейности. Концесионерът пък заяви в разговор по телефона, че това лято обектът, който има разрешение за работа на плажа, няма да бъде изграден, но бързат да обезопасят "бетонните пети", за да разположат шезлонги и чадъри за туристическия сезон.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата