вторник, 8 юни 2021 г.

Кошлуков се закани, че ще съди Велислав Минеков за клевета

  

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков се закани, че ще заведе дело срещу служебния министър на културата Велислав Минеков. Причината са "откровени лъжи и клевети", разпространени от министъра на пресконференция днес.

"Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети. Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път.
Г-н Минеков в качеството му на министър си позволи да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ. Няма да позволя да се тиражират клевети и неверни факти. Безусловно ще защитя своето име и работата на колегите", пише Кошлуков в официално изявление до медиите, което публикува и на страницата си във фейсбук.

На пресконференция в Министерството на културата по-рано днес Минеков обяви, че Кошлуков участва в ръководството на фирма, която е в рестрикционния списък по закона "Магнитски".

"Има още една фирма, която трябва да има рестрикции и в нея съучаства Емил Кошлуков. Той е в ръководството, мисля, става въпрос за "Нюфрейм медия БГ, обясни културния министър. - Надявам се Емил Кошлуков да ми разкаже за ТВ7, за което отговаряше фалиралата КТБ и Цветан Василев, а може би и Делян Пеевски. Искам да знам какво прави името му тук. Кошлуков трябва да бъде подложен на същите мерки, като останалите свързани с тези фирми. Искам ДАНС и всички служби да разберат какво се е случило в този период. Тук не става дума за свобода на словото, а за серия от безобразия, извършени лично от директора на националната телевизия."

 

Новините от днес и със задна дата