четвъртък, 17 юни 2021 г.

Мъж издъхна след 7 часа обиколки по кабинети

 Няма лекари в Спешна помощ, линейки закъсняват 6-7 часа | Новини Пловдив

69-годишен мъж почина в Спешното отделение на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен след седем часа обикаляне по кабинети. Наум Петров бил докаран от свой близък в лечебното заведение, след като претърпял лека катастрофа, предаде Нова телевизия. 

Мъжът пристига в болница на 14 юни по обяд. Близките му не са допуснати с него в здравното заведение.

"След половин час го изкараха на носилка, за да му направят скенер. Травма на главата не беше установена. Изпратиха го в кардиологията заради проблем със сърцето. След време ни казаха, че го пращат на втори скенер, който открива, че дядо ми има счупени ребра", разказва внучката на Наум - Нона Трифонова.

Лекарите са уверили близките, че белите дробове не са засегнати и няма опасност за живота на мъжа. През цялото време семейството на Наум не знае какво се случва с него.

"Към 19,30 часа ни съобщиха, че ще бъде настанен в гръдна хирургия, където има едно свободно място. Ние го придружихме и видяхме, че е заето само едно легло. Между 12 и 19 часа той се лута по кабинетите. Никой не знае какво се случва с него и в какво състояние е. Беше в шок. В 20 часа ни изпратиха да му вземем нещата. Баба и майка се качиха при него, но ги накараха да излязат, защото е започнал да се влошава", каза още Нона.

След 21 часа лекар съобщава на близките, че Наум Петров е починал. Лекарите не предоставят епикриза на семейството. Те получават само съобщение за смърт, в което като причина е записано "тъпа гръдна травма".

"Мъжът е дошъл с личен автомобил. Настанен е в противошокова зала. Не е обикалял по кабинетите - започнато е лечение. Мъжът има няколко различни травми и нарушена психомоторика. Мъжът е бил в шок, отказвал е да му взимат изследвания, не е знаел къде е, не е искал да бъде лекуван. Налагало се е няколко пъти да бъде успокояван с медикаменти, за да бъде продължено лечението и да му бъдат направени нужните изследвания", каза Момчил Цветков - пиар на плевенската болница.

Направени са консултации с гръден хирург и с мозъчен специалист, тъй като е имало съмнения заради неадекватното поведение на пенсионера.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата