петък, 4 юни 2021 г.

От утре в сегрегирания коридор по „Демокрация“ влизат Б11, Б12, 3, 6, 11, 15 и Т2

 От утре в сегрегирания коридор по „Демокрация“ влизат Б11, Б12, 3, 6, 11, 15 и Т2

От утре, събота, автобусите по линии Б11, Б12, 3, 6, 11, 15, както и тролейбусната линия Т2, ще се движат по обособения за тях сегрегиран бърз коридор по бул. „Демокрация“. Съответно пътниците вече могат да ги изчакват на самите спирки, които са с повдигнати платформи за лесно качване на борда на машината.

Също от събота, поради увеличения пътникопоток и нарасналото потребителско търсене, по линии 11 и 12 ще бъдат изпълнявани допълнителни курсове в късните часове с потегляния съответно в 21.30, 22.05 и 22.30 от Терминал „Славейков“. Повече информация можете да откриете на страниците на всяка една от линиите в сайта на дружеството „Бургасбус“.

Община Бургас напомня, че крайуличното паркиране е забранено в участъка между „Копривщица“ и х-л „Аква“ на реконструирания „Демокрация“, освен на специално обособените места. Паркиране може да се извършва само в регламентираните и специално сигнализирани участъци от булеварда.

Разрешената скорост за шофиране по „Демокрация“ е до 50 километра в час! Нека пешеходците бъдат винаги внимателни. За тяхна безопасност е монтиран и пуснат в експлоатация асансьор в подлеза при пресечката с ул. „Копривщица“. С обновено и засилено осветление е целият булевард, а допълнително такова е монтирано при пешеходните пътеки.

Работи се по ъпгрейдване на светофарната система и предстои до няколко месеца по „Демокрация“ да бъде пусната зелена вълна.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата