неделя, 30 май 2021 г.

Италианците за ансамбъла на България след среброто: Grande, grande, grande!

  

                                                     Снимка: БТА

Ансамбълът на България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечели сребърните медали в многобоя на Световната купа в Пезаро.

Италианските коментатори изтръгнаха едно "Grande, grande, grande!", след съчетанието на българките с три обръча и две бухалки, което получи оценка 42.800 - най-висока от всички изобщо в двата дни на надпреварата. Но те са втори в многобоя след Русия, като изгубиха битката за златото с 88.300 обща оценка срещу 88.700 на рускините.

Бронзовите медали спечели отборът на Беларус със бор от 85.650 т.

Топ осем допълват Израел (84.100), Италия (82.750), Япония (82.650), Украйна (77.750) и Мексико (75.600).

"Изключително силна игра на лъвиците ни! Невероятен коментар за силата на българките от италианските коментаторки по телевизията. Друго не може и да бъде... - коментира Илиана Раева, президентът на българската федерация. - Горда съм с тези невероятни български състезателки и Весела Димитрова, и Михаела Маевска... но тази дума е твърде слаба, за да изрази усещането ми. Можем още! И ще го направим."

В индивидуалната надпревара Стилияна Николова и Татяна Воложанина се класираха за финалите съответно на бухалки и на лента. Николова завърши девета в многобоя със сбор от 94.600 точки. Българката влиза на финала на бухалки със седма по сила оценка.

Воложанина е 12-а в многобоя с 92.575 точки. На лента тя влиза на финал шеста по сила оценка.

Финалите на отделните уреди при жените са в неделя.

Новините от днес и със задна дата