понеделник, 10 май 2021 г.

"Възраждане" отказва преговори с ВМРО и НФСБ за предизборна коалиция

  

"Възраждане" няма да участва в преговори за създаване на предизборна коалиция с ВМРО и НФСБ. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов пред БНР.

"Получихме такава покана. Нашата позиция, тя е принципна, ние е заявихме веднага след изборите - няма как да водим преговори с хора, които все още управляват държавата. Красимир Каракачанов към настоящия момент е министър на отбраната", каза той.

"Това са хора, които компрометираха идеята на българския национализъм и патриотизъм, и хора, които превърнаха думата патриотизъм в мръсна дума", добави лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Днес се очаква да започнат преговори между партиите в патриотичното пространство за общо явяване на следващите парламентарни избори. Разговори ще се водят между ВМРО, НФСБ и партия КОД.

Миналата седмица лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов потвърди, че от 10 май ще започнат разговори за общо явяване на предсрочните парламентарни избори с партията на Валери Симеонов НФСБ и формацията на Петър Москов КОД. Красимир Каракачанов обаче, който е бивш агент на комунистическата ДС, вероятно е пропуснал да забележи, че партия КОД на Петър Москов е единствената, която има като приоритет в програмата си да бъде гласуван Закон за лустрация на агентите на ДС.

На 4 април бившите коалиционни партньори от "Обединени патриоти" ВМРО и "Атака" се явиха поотделно, а НФСБ в коалиция с "Воля". Всички те останаха извън 45-ия парламент.

Новините от днес и със задна дата