събота, 29 май 2021 г.

Продавачът на чорапи от Пловдив разказа, че е бил нападнат заради невърнат чадър

  

Известният като Талисмана на Пловдив - продавачът на чорапи Митко, който вчера беше нападнат от собственик на кафене в артистичния квартал Капана, разказа какво се е случило. Случаят предизвика бурна реакция и протести, след като на видео се видя как бизнесменът сe нахвърля върху него и го удря с глава. 

Митко разказа пред местни медии, че проблем бил чадър, който трябвало да върне на собственика на заведението. Той му казал: "Ти за един чадър ли си?" и го атакувал.

"Когато дойдох на място да продавам, той ме посрещна и започна да ми създава проблеми. Започна да ми крещи и да изхвърля чорапите. Един човек ми помогна, за да не продължи да ме бие. Аз се дръпнах, а той продължи да ми се нахвърля. Аз се дръпнах и си тръгнах", обясни Митко пред Нова телевизия.

Той допълни, че друг път не е ставал обект на агресия за над 20 години търговия по улиците на града.

Местни хора допълниха, че това не е първият случай, в който собственикът на заведението - адвокат Ивайло Пенов, проявява агресия. Миналата седмица тя била насочена към служителка от "Чистотата" - гонил я, разправял се, бил пиян, разказа очевидец. През цялото време на пандемията, коментират собственици, заведението му е работило.

Снощи, след спонтанния протест на пловдивчани, той се появил и пак го отворил. Все още той не е коментирал и телефоните му са изключени.

Днес пред заведението отново е планиран протест в 16 ч. Местни жители призоваха то да бойкотирано и затворено. Близо 3000 подписа пък вече е събрала досега и петицията "Да накажем човека, който нападна Митко".

Районната прокуратура се е самосезирала и започнала проверка заради случай на насилие и агресия, която трябва да продължи 5 дни.

Новините от днес и със задна дата