неделя, 16 май 2021 г.

Плевнелиев: Популистът русофил Радев получи цялата власт в държавата

  

                                    Снимка: Булфото

Популистът русофил Радев получи цялата власт в държавата. Президентът не спази Конституцията като поиска оставката на главния прокурор и на министър-председателя с високо вдигнат юмрук, той поиска властта по незаконен начин.

Това каза в студиото на "Лице в лице" по bTV Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г.

"Едно служебно правителство преди всичко трябва да преведе България през коректен път и демократичен начин към нови избори, които да бъдат легитимни. Каква е работата му тогава да извършва мащабни чистки и то още в първия ден", допълни той.

Според Плевнелиев тази чистка е подготвяна преди това.

"Имаме едно предизборно служебно правителство на президента Румен Радев, който се бори за преизбиране. Той има абсолютната власт в България, няма НС, няма други политически партии. Той си назначи не министър-председател, а началник на щаб, негова дясна ръка и послушен човек. Никога досега български президент не е правил това.", допълни бившият държавен глава.

По думите му, ако на следващите избори политиците не намерят решение на очевидно сложната задача, която народът ще даде, то на трети вот е повече от ясно, че ГЕРБ ще се върне на "бял кон", защото може да е всичко, но поне хората могат да ги припознаят като по-малкото зло.

Новините от днес и със задна дата