петък, 21 май 2021 г.

Богомил Бонев към Ивет Добромирова: Ма, аз не съм знаел, че съществуваш, ма, мисирко

 Див скандал: Богомил Бонев към Ивет Добромирова: Ма, аз не съм знаел, че съществуваш, ма, мисирко 

Скандал с 25 годишна давност. Бившата журналистка Ивет Добромирова обяви, че по времето си като вътрешен министър Богомил Бонев (1997-1999 г.) е искал да я уволнят от БНТ.

 Това ѝ било съобщено навремето от Бойко Рашков (служебен министър в момента), пише tribune.bg.

„На него може да се разчита, че ще каже точно, каквото мисли, без много-много да му пука“, коментира Добромирова качествата на Рашков. Тогава той дори ѝ казал, че животът ѝ е в опасност.

 

„Когато бях съдебен и криминален репортер на БНТ, се обади да ме предупреди, че вече има и физически заплахи срещу мен, защото не подлежа на цензурата, която Богомил Бонев беше наложил масово. Тогава Рашков беше шеф на следствието, а Бонев МВР министър и като такъв звънеше всеки ден на шефовете ми да ме уволняват“*, разкри тя.Самият Богомил Бонев отговори в социалните мрежи. Той отрича да е звънял ежедневно на шефовете на Добромирова.

Дословният отговор на Бонев гласи: „Пък Ивет Добромирова се произнесла във ФБ, че като министър всеки ден съм звънял в БНТ да я уволнят. Ма, аз не съм знаел, че съществуваш, ма, мисирко“, опровергава твърденията ѝ той.

Новините от днес и със задна дата