петък, 21 май 2021 г.

Оправдателна присъда шокира близките на починал след спор на улицата

   

                                        Снимка: bTV

Съдът призна за невинен подсъдимия Любомир Крумов. Оправдателната присъда е по скандален случай на починал, след спор за силен клаксон в центъра на София, съобщи bTV.

В края на 2016 г. пред заведение загива 50-годишният Красимир Пеев. Причината - направил забележка на изнервен шофьор, който натискал упорито клаксона. При скандала се стигнало първо до обиди, а след това и до бой.

Красимир пада, удря си главата в стъпалата и издъхва в болница.

За престъплението пред съда беше изправен Любомир Крумов, по прякор Любо Гъзара. Днес, пет години след случая, съдът го призна за невинен.

Близките на Красимир твърдят, че за тях оправдателната присъда е била неочаквана.

"Любомир Крумов е криминално проявен, нищо, че не е осъждан, доколкото ние сме запознати и всички знаем, че той всеки път се измъква. Той и този път се измъква, излиза невинен", смята дъщерята на Красимир Пеев - Мария Пеева.

Крумов не коментира. Според неговия адвокат Илиян Василев прокуратурата пет години е заблуждавала семейството, че е открила виновника. Твърди още, че Крумов е с доказано алиби - видеозапис и експертиза категорично доказват, че по време на инцидента бил в Ловеч на мач.

"Накрая на делото те изкараха, че е бил на стадиона и че е бил стюард на "Левски" София и даже съдията попита г-н Крумов: Защо решихте чак сега да кажете вашето алиби... Ми, бил се притеснявал да не бъде повлияно на свидетелите", казва Християн Пеев, син на Красимир.

Прокурорът заявил, че не поддържа обвиненията към Крумов. Поискал отлагане заради записа, но съдът отказал.

"Ние смятаме, че той е намерил начин - да си плати, за да се измъкне", каза синът на Красимир.

"Надяваме се, че ще има някакви последствия. Честно казано вече сме на предела на силите си, защото е минало страшно много време", споделя Мария Пеева.

Решението не е окончателно. От прокуратурата заявиха, че ще протестират оправдателната присъда.

Близките на Красимир заявиха, че ще се борят до последно, за да получат справедливост и ще сезират главния прокурор и правосъдния министър за случая.

Новините от днес и със задна дата