петък, 14 май 2021 г.

Служебният кабинет предлага на президента да освободи и главния секретар на МВР

  

Служебният кабинетът е приел решение, с което предлага на президента да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на МВР Ивайло Иванов, съобщи правителствената пресслужба.

Решение е прието неприсъствено.

Не се съобщава нито какви са мотивите, нито кой ще бъде предложен за нов главен секретар.

Иванов беше назначен на поста с указ на Румен Радев през декември 2018 г. по времето, когато вътрешен министър беше Младен Маринов.

Според официалната биография на Ивайло Стефанов Иванов е роден през 1977 г. в Луковит. Започва работа в системата на МВР през 1999 г. като полицай в столичната дирекция на полицията, преминава през длъжностите: полицейски командир и началник група, зам.- директор на РДГП "Аерогари" и директор на РДГП "Драгоман".

Иванов завършва бакалавърска степен във ВИПОНД-МВР през 2001 г. специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". През 2010 г. защитава магистратура - специалност "Право" в ЮЗУ "Неофит Рилски". Със заповед на бившия министър на вътрешните работи Валентин Радев от 11 май 2017 г. Ивайло Иванов става директор на СДВР.

Служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков вече освободи от длъжност административния секретар на МВР Бойко Славчев - свидетел по разследването на сделката за автомобили, свързана със секретаря по антикорупция на президента - Пламен Узунов, докато бе служебен вътрешен министър, както и шефа на дирекция "Инспекторат" Николай Гешев.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата