Служители на дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР са задържали шефа на сектор "Охранителна полиция" в града Тенчо Тенев, който дълги години беше шеф на "Пътна полиция" в София. Той е бил арестуван във вторник, съобщава пловдивският сайт Marica.bg, позовавайки се на информация от сигурни източници.

Акцията по задържането на Тенев е била проведена от "Вътрешна сигурност", като не е искано съдействие от местната полиция.

Според непотвърдена официално информация Тенчо Тенев е бил задържан за престъпление по служба. Дни след катастрофата, при която през миналата година загина журналистът Милен Цветков, Тенев беше преместен с министерска заповед от София в Асеновград, където бе назначен за началник на група в "Охранителна полиция".

Още вчера е бил извършен обиск в дома на Тенев в димитровградското село Крум. Там кметица е съпругата му Златка Тенева. Според очевидци на мястото е имало две коли на жандармерията. Същите екипи са претърсили и апартамента на Тенев в Димитровград, както и магазин в града, за който все още не е ясно каква е връзката със задържания полицай.