сряда, 12 май 2021 г.

1487 абитуриенти от 15 учебни заведения изпраща Бургас

 1487 абитуриенти от 15 учебни заведения изпраща Бургас

Едно от най-емоционалните и празнични събития – традиционното изпращане на зрелостниците, се завръща през тази година. 1487 абитуриенти от общо 15 учебни заведения ще изпрати Бургас този май. Всички балове ще бъдат на една дата - 24 май, с изключение на бала на Професионалната гимназия по дървообработване „Георги Кондолов“, който е насрочен за 11 юни.

Това стана ясно на междуинституционална среща в Община Бургас с представители на общинската администрация, РЗИ Бургас, Регионалното управление по образование, ОД на МВР – Бургас, Пътна полиция, на която бяха обсъдени противоепидемичните и предохранителни мерки за осигуряване безопасността на абитуриентите.

Тази година местата и часовете на събиране на родители и ученици за изпращане на абитуриентите е направена с цел да не се допуска голямо струпване на хора на едно място, както и да не се образува засилен пътен трафик към местата за провеждане на баловете.

Кметът Николов призова екипи на РЗИ Бургас да организират зелени коридори за имунизация на персонала на заведенията, в които ще се провеждат тържествата и да се спазват противоепидемичните мерки. Мерките на открито обхващат спазване на дистанция, а в заведенията на закрито ще се спазва дезинфекция на помещенията и задължителни маски за персонала, обслужващ абитуриентите.

С автобус ще потеглят за своя бал зрелостниците на Търговската гимназия, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, ПГАЕ „Гео Милев“ и СУ „Епископ Константин Преславски“.

НЕГ "Гьоте" и ПГСАГ "Кольо Фичето" ще се събират от 18.00 часа на Пантеона в Морската градина, НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" /19.00 ч./ и ПГАЕ "Гео Милев" /18.00 ч./ на Терасата до Културен център "Морско казино", ППМГ "Акад. Никола Обрешков" /18.00 ч./ ще бъдат пред Културния дом на НХК, ПГЧЕ "Васил Левски" /17.00-17.30 ч./ - пред паметника на Пушкин, СУ "Св. св. Кирил и Методий" /18.00 ч./ на площад "Св. св. Кирил и Методий", Търговска гимназия /18.00 ч./ в градинката до църква "Св. Богородица" и СУ "Петко Росен" /19.00 ч./ - пред ресторант "Мейсън".

В училищния двор ще се събират абитуриентите на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" /18.00 ч./, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника /18.00 ч./, ПГХТ "Акад. Н. Д. Зелинский" /18.00 ч./, СУ "Епископ Константин Преславски" /18.00 ч./ и ПГРЕ "Г. С. Раковски" /18.00 ч./.

Най-голям брой абитуриенти ще изпратят ПГНЕ "Гьоте", ППМГ "Акад. Никола Обрешков", ПГЧЕ "Васил Левски", ПГСАГ "Кольо Фичето", ПГАЕ "Гео Милев", Търговска гимназия и ПГРЕ "Г. С. Раковски".

Пътна полиция ще регулира движението покрай светофара на бул. „Булаир“ /до Гъбката/ с регулировчик. Движението по бул. „Христо Ботев“, ул. „Цар Симеон“ и по-малките улици покрай ПГРЕ „Г. С. Раковски“ също ще бъде регулирано. Засилено полицейско присъствие ще има и на пътя Бургас – к.к. Слънчев бряг.

От РУО Бургас ще изпратят уведомителни писма до директорите да проведат инструктаж с учениците и ще приканят учителите, които ще ги придружават на бала, но още не са имунизирани, да се ваксинират преди изпращането на абитуриентите.

Община Бургас призовава всички абитуриенти, които ще се придвижват със собствен транспорт до курортен комплекс "Слънчев бряг", да бъдат внимателни и да не допускат нарушения на пътя.

Новините от днес и със задна дата