петък, 21 май 2021 г.

Със спектакъла “Докосване“ талантливият балетист Недко Георгиев отбелязва на сцена 60-годишен юбилей

 Със спектакъла “Докосване“ талантливият балетист Недко Георгиев отбелязва на сцена 60-годишен юбилей

С вълнуващия балетен спектакъл „Докосване“ талантливият дългогодишен премиер солист на Държавна опера - Бургас и балетен педагог в НУМСИ „Панчо Владигеров“ Недко Георгиев ще отбележи 60-годишния си юбилей.

Той ще бъде представен 6-06-2021 в 18.00 часа.

“Обичам шестиците, тяхната символика ме следва в целия ми творчески път“, споделя Георгиев.

Ако сте завладяни от магията на танца, не пропускайте този невероятен спектакъл в НХК. Освен невероятния Недко Георгиев, на сцената ще се представят негови възпитаници и млади таланти, постигнали огромни успехи у нас и в чужбина. Сред тях са прима балерината на бургаската опера Иванина Иванова, Даниел Тичков, Полина Иванова, Яна Бердута, Натали Иванова, Теодор Цаков, Цветозара Цакова, Натали Георгиева, Гергана Георгиева, Симона Маринова, Събина Косева, Стефани Славова и специалното участие на Емил Йорданов.

В концерта са включени етюди от най-известните и обичани произведения, представяни на балетна сцена.

Като човек на изкуството, Недко Георгиев има много творчески лица. С тях ще могат да се запознаят всички, които посетят балетния концерт. Преди спектакъла творецът ще представи свои книги - „Четири имена на една личност“, „Приказките на вуйчо Шахриар“, „Разкази за щъркели и хора“ и два каталога с негови картини и пластики. Към всяка една от тях е добавен стих, който да засили общото усещане, което носи творбата.

“Използвахме нетрадиционен похват, с поезия „илюстрирахме“ картините“, разказва Георгиев.

Всички платна и пластики са изработени от материали, които Недко сам събира от брега на морето и символично ги нарича „сълзите на морето“.

Новините от днес и със задна дата