сряда, 21 април 2021 г.

Часове преди трагедията във Враца, майката подала сигнал в МВР за семеен скандал

  

3-годишното момченце, което бе открито вчера тежко ранено до тялото на мъртвата си майка в жилище във Враца, е оперирано по спешност в "Пирогов" и състоянието му е стабилизирано. За момента няма опасност за живота му, съобщиха от лечебното заведение.

Криминалистите във Враца пък продължават разследването на трагедията, която шокира вчера града. Минути преди 17 часа на тел. 112 е подаден сигнал от жител на Враца, че децата му от първия брак са открили мъртва 31-годишната си мащеха в апартамента в блок "Химик" №10. 3-годишното им братче пък е намерено с множество прорезни рани, но все още живо. 

Мъртвата жена е от Словакия. Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков съобщи, че часове преди трагедията - във вторник сутринта - тя е подала сигнал до МВР за семеен скандал. 

"При посещението на униформените такъв не е установен", допълни Сираков. 

Семейството е било ново в блока и според съседи и роднини са били тихи и неконфликтни. Съпрузите са живеели в апартамент под наем на петия етаж на блока. 

"Двамата се разбираха много, нямаха проблеми. Тя обичаше съпруга си и детето. Последно се видяхме в събота вечер", разказа пред Нова телевизия единият от братята на съпруга Михаил Стоянов. 

Огледите са продължили до полунощ. Проверява се и за видеокамери в съседство, които евентуално могат да дадат повече яснота по случая.

Криминалистите работят по всички версии, но водещата е, че майката е посегнала на детето си, а след това се е самоубила.

Новините от днес и със задна дата