понеделник, 26 април 2021 г.

Любовта към мотора събрала Андрей с Пламена, която издъхна в катастрофа на пътя Бургас-Приморско

 Любовта към мотора събрала Андрей с Пламена, която издъхна в зловещо меле СНИМКИ 

Любовта и страстта към мотора е събрала Андрей и Пламена, които в неделния ден катастрофираха край резерват Ропотамо, на пътя Бургас-Приморско.
Кървавият инцидент стана около 13 часа в неделя. В района на резерват Ропотамо движещият се е от Бургас в посока Приморско автомобил Рено Меган, шофиран от 64-годишен бургазлия, предприема ляв завой и отнема предимството и помита мотоциклета, който се движи в обратната посока.


При удара двамата изхвърчат на пътя. 26-годишната Пламена Г. от Шумен издъхва минути по-късно в линейката, а приятелят ѝ Андрей К. от Добрич е приет в болница.

По информация на Флагман.бг виновен за инцидента изцяло е шофьорът на лекия автомобил. Свидетели на кървавата катастрофа, разказаха, че и от двете страни на участъка не е имало спирачен път. Те са категорични, че моторът не се е движел с висока скорост, в противен случай щял да изхвърчи настрани при удара.

Пламена и Андрей се запознали преди няколко години във Варна. Много бързо приятелството между тях е прераснало в любовна връзка. Оттогава младежите били неразделни. Били и големи пътешественици. При всяка възможност се качвали на мотора, за да обиколят България, разказаха техни приятели.
Двамата обожавали да обикалят из красивите български кътчета с мотора

„Бяха прекрасна двойка – с общи интереси, хобита. Просто гледаха в една посока. Много обичаха да пътешестват с мотора. Ходили са къде ли не – планини, морета, реки. За съжаление един млад човек си отиде. А друг ще живее вечно в този кошмар. Много, много жалко“, каза приятел на двойката от Бургас.

Пламена и Андрей често идвали в Бургас. Особено през топлите месеци. Били част от мотообщността в града. Именно откриването на мотосезона, чието събитие беше в събота, е била причината да отидат в Бургас. Решили да посетят и все още тихите красиви плажове по Южното Черноморие. Днес тръгнали наобратно. За последно за Пламена.

Андрей бе приет в тежко състояние в УМБАЛ-Бургас, но състоянието му е стабилизирано. Той се е отървал със счупени крайници и по-леки травми по тялото. Вече е контактен.

За смъртта на любимата си Андрей разбрал от болничното си легло. След катастрофата е бил в безсъзнание. Чак в Шоковата зала на УМБАЛ-Бургас е дошъл на себе си. Новината го е съсипала. Първото нещо, което е поискал, е била каската на приятелката му. Бургаски мотористи са съдействали и доставили всички вещи на момчето, за да му дадат сили във възстановяването.

Общото им хоби, което ги събра и стана причина за красивата им любовна приказка, в неделя ги раздели.

Новините от днес и със задна дата