понеделник, 26 април 2021 г.

Слави Трифонов: Антоанета Стефанова ще вземе и ще върне мандата на "Има такъв народ"

  

Предложението на "Има такъв народ" за министър-председател е Антоанета Стефанова - единствената българка, която е била световна шампионка по шахмат за жени. Това обяви с пост във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов.

Той обаче подчерта, че мандатът ще бъде върнат веднага и "Има такъв народ" няма да съставя правителство, тъй като в парламента не може да бъде съставено стабилно мнозинство.

Слави Трифонов мотивира решението така:

"За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова.  Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама.

Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас."

Антоанета Стефанова обаче ще върне мандата, поради липсва на необходимия брой депутати за стабилно правителство, обяснява лидерът на "Има такъв народ":

"Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото "Има такъв народ" няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.

Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор."

За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по...

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Неделя, 25 април 2021 г.

Новините от днес и със задна дата