вторник, 20 април 2021 г.

Мъртва жена и тежко ранено 3-годишно дете открити в жилище във Враца

  

                                      Снимка: bTV

31-годишна жена и 3-годишното ѝ дете са били открити потънали в кръв в жилище във Враца, са съобщили пред Dir.bg от МВР.

Сигналът за трагедията, която е станала в блок "Химик" №10, е подаден минути преди 17 часа. Високата жилищна сграда се намира на метри от Пожарната и е на възловия булевард „Втори юни“.

Пристигналите на място криминалисти са установили, че младата жена е мъртва, а момченцето, макар и тежко ранено, все още има пулс. Екип на Спешна помощ е откарал детето във врачанската болница, а след това по преценка на лекарите е транспортирано към "Пирогов". Момченцето е с множество порезни рани.

По информация на местния в. "Конкурент" мъртвата жена е била чужденка - гражданка на Словакия, омъжена за българин. Двамата били заедно от 4 години.

На кървавата гледка се натъкнали децата от предишния брак на съпруга, които веднага повикали баща си. Именно мъжът е подал сигнал на тел. 112.

Процесуално-следствените дейности се ръководят от директора на областната дирекция на МВР Янко Янколов и окръжния прокурор Владимир Сираков, които са на мястото на трагедията.

Районът е отцепен, текат разпити. Не се изключват никакви версии, но водещата версия на криминалистите е, че майката е посегнала на детето си, след което се е самоубила. Причините за жестокото престъпление не са известни. 

Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.

Новините от днес и със задна дата