четвъртък, 18 март 2021 г.

Тримата бургаски Йордановци гостуват с обща изложба в престижната галерия "Средец"

 Тримата бургаски Йордановци гостуват с обща изложба в престижната галерия

Столичната галерия "Средец" към Министерството на културата е домакин на над 60 живописни творби, подредени от ярките представители на бургаската живописна школа Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов.

Успешното трио има 22-годишна традиция да открива изложба на 6 януари, когато е големият християнски празник Богоявление и тримата празнуват имен ден.

За първи път общата изложба на тримата Йордановци се среща с ценители в София.

Вернисажът бе открит на 17 март. Сред първите посетители бяха Амелия Гешева - зам.-министър на културата, Диана Саватева - зам.-кмет на Бургас, Боян Ангелов - председател на Съюза на българските  писатели, както и десетки художници, журналисти, ценители.

„Благодаря  на тримата Йордановци, на всички приятели на Бургас, на домакините от галерия „Средец”. Изложбата ще гостува тук до 2 април, наистина е прекрасна и заслужава внимание”, заяви по време на откриването на експозицията зам.-кметът по „Култура, туризъм и спорт” в Община Бургас Диана Саватева.

Картините на Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов гостуват в престижното столично арт пространство по инициатива на Община Бургас.

Новините от днес и със задна дата