четвъртък, 25 март 2021 г.

2 момчета и двама мъже убиха по особено мъчителен начин 51-годишен мъж

 Жестоко убийство във Варненско, има задържан - България - DarikNews.bg 

Жестоко убийство е станало в търговищкото село Ралица. Това съобщиха от прокуратурата.

За зверството, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, са задържани четирима души. Сред тях има момчета на по 15 и 16 години. Оказа се, че след като четиримата убили 51-годишния мъж, натоварили тялото му в автомобил и потеглили в неизвестна посока.

"Окръжна прокуратура – Търговище повдигна обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди – престъпление по член 116, ал. 1, т. 6 и т. 11 на двама мъже на възраст 26 г. и 50 г. и на две непълнолетни момчета на 15 г. и на 16 г.", заявиха от прокуратурата за жестокото убийство.

26-годишният мъж е криминално проявен и е извършил деянието при условията на опасен рецидив.

Към момента обвиняемите са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тях - „Задържане под стража“.

За случая информира административния ръководител на Окръжна прокуратура – Търговище Диляна Стоянова на съвместен брифинг с директора на ОД МВР в града старши комисар Николай Ненков.


Престъплението е извършено вечерта на 23.03.2021 година. 51-годишната жертва на жестокото убийство бил на гости в село Ралица, когато в дома на домакините му пристигнали двамата непълнолетни. Те започнали да нанасят побой над мъжа. Малко по-късно към тях се присъединили и другите двама обвиняеми.

Четиримата натоварили жертвата в автомобил и потеглили в неизвестна посока.

На следващия ден тялото на 51-годишният мъж било намерено извън селото.

Работата по разследването продължава, изясняват се мотивите за извършване на жестокото убийство, както и детайлите около случая.

Досъдебното производство е преобразувано в следствено дело поради факта, че двама от извършителите не са навършили пълнолетие.

Новините от днес и със задна дата