сряда, 17 март 2021 г.

Извънредни новини от ВМА за поваления от К-19 Митьо Очите

  

Пет дни лежа Димитър Желязков-Митьо Очите във Военномедицинската академия (ВМА). Във вторник той е бил върнат в Специализираната болница за активно лечение на лишени от свобода (СБАЛЛС) при затвора в София, твърди „Флагман“.

Митьо Очите, който от близо две години и половина е с мярка „задържане под стража“, бе диагностициран с ковид на 27 февруари. До 11 март той се лекуваше в затворническата болница, в своеобазен изолатор.

След негова жалба Специализираният наказателен съд го прати за по-адекватно наблюдение във ВМА, позовавайки се на становище на вещо лице.

Митьо Очите има хроничен бронхит и други проблеми заради стрелбата по него през 2016 г. в ресторанта “4 you” в Слънчев бряг. Те биха довели до резки усложнения, аргументира се съдебният лекар Цветелин Гатев.


Състоянието на Димитър Желязков, изглежда, все пак е останало стабилно и след отрицателен PCR-тест той е бил изписан от ВМА и е бил върнат на 16 март в СБАЛЛС. Очите обаче отново е бил поставен в изолация, тъй като му е била наложена 14-дневна карантина.

Новините от днес и със задна дата