Здравният министър проф. Костадин Ангелов потвърди пред журналисти информацията, че синът на президента Румен Радев - Георги, е бил на купон с още 13 момчета, 11 от които непълнолетни. Един от тях е и той.

Това е станало в събота, в двора на пицария на бул. "Христо Ботев" в София, където те вдигали шум и са замеряли случайни минувачи. След сигнал на гражданин партито било спряно с полиция, а участниците отведени в РПУ-то, където днес са били извикани родителите.

От МВР потвърдиха за случая, но не и дали сред тях е бил синът на държавния глава. Това днес направи обаче здравният министър заради засиления медиен интерес.

"Повече не мога да ви кажа. Имате свръхочаквания от министъра на здравеопазването, ние не провеждаме разследване, това е в компетенцията на МВР", отказа обаче повече информация той.

Ангелов обясни, че има информация за всички нередни случаи.

"Във всички тези места, където са открити нередности по спазването на противоепидемичните мерки, са съставени необходимите административни документи от органите на РЗИ", уточни министърът.

"В отговор на отправени от медии въпроси прессекретариатът на държавния глава разпространява следната позиция:

"Синът на президента Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност.

Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни".

След инцидента от МВР съобщиха: "За случая веднага е уведомен инспектор "Детска педагогическа стая" на Четвърто РУ. Родителите на един от непълнолетните са отказали да дойдат и да вземат детето си. Един от пълнолетните, присъствал на адреса, се е ангажирал да го съпроводи до дома му".

Появи се неофициалната информация, че става дума за Георги Радев.

.