петък, 12 февруари 2021 г.

Тримата охранители, пребили садистично Пенка до смърт

  

                                 Снимка: Булфото

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу трима охранители, на възраст 24, 33 и 48 години, за убийство на жена в София, извършено с особена жестокост и по мъчителен начин, съобщиха от държавното обвинение.

Случаят е от 16 май 2019 г., когато 29-годишна жена влязла в двора на изоставен месокомбинат на ул. "Малашевска" в столицата. Тя била задържана не след дълго от охранител на обекта, който завръзал ръцете ѝ със "свински опашки" и се обадил на дежурната част на охранителното дружество, за да докладва за случая.

Няколко часа по-късно на място пристигнали други двама охранители от дружеството и вместо да се обадят в полицията и да докладват случая, решили да пребият жената. Вкарали я в хале и ѝ нанесли побой с бухалки, продължил около 30 минути. Ударите били по главата, тялото и крайниците на пострадалата. След това тя била изведена и пусната да си тръгва, но ръцете ѝ били останали вързани. Състоянието на пострадалата рязко започнало да се влошава, като за около 2 часа изминала едва няколкостотин метра до ул. "Нов градец".

Около 03.15 ч. жената била открита безжизнена от случаен минувач, който се обадил на тел. 112. Пристигналите лекари само констатирали смъртта на жената.

Единият от обвинените за престъплението е бил осъден от съд във Венецуела на 13 години и 4 месеца затвор за незаконен трафик на упойващи и психотропни вещества.

Тримата обвиняеми са задържани за постоянно в ареста.

По време на разследване на престъплението ставаха известни шокиращи разкрития за садистичния побой над жената. 29-годишната Пенка  е от ромски произход, има 11-годишен син, а мъжът ѝ от години работел в чужбина, двамата били разделени. Според близки на Пенка тя събирала железа, ровела по кофите и не била конфликтна. Охранителите я хващали няколко пъти на територията на предприятие, като всеки път я малтретирали. При последния случай вързали ръцете ѝ със свински опашки и я пребили с бухалки.

Новините от днес и със задна дата