сряда, 10 февруари 2021 г.

Бургаски полицаи разкриха оранжерия за канабис

 Резултат с изображение за „оранжерия канабис“

Двама криминално проявени и осъждани мъже / на възраст 31 и 32 години/ са задържани в резултат на полицейските действия на служители от сектор „Криминална полиция“ при Четвърто Районно управление – Бургас.

Първият от тях е задържан около 07.50 ч. на 09.02.т.г. в близост до училище „Св. Княз Борис І“ в к-с „Възраждане“. При извършения личен обиск е открита и иззета суха зелена тревна маса / марихуана/. Претърсен е обитавания от 31 годишния мъж апартамент, разположен на ул. «Св. Климент Охридски», като на тавана е открито помещение, пригодено за оранжерия за отглеждане на конопени растения. 

Намерено и иззето е цялостно оборудване и съоръжения / кварцови  лампи, трансформатори, таймери, въздуховоди, вани и туби с течни торове, както и близо сто пластмасови саксии с конопено растение с приблизителна височина от 30-40 см./. Мъжът е задържан с полицейска заповед за задържане за срок от 24 часа.

Вторият мъж – 32 годишен бургазлия е задържан в района на бл. 69 в к-с „Меден Рудник“. При извършено претърсване на дома му е открит и иззет стъклен буркан със суха зелена тревна маса с тегло от около 200 грама / канабис/. 

Извършено е претърсване и в имот на бургазлията, разположен в с. Изворище, където е намерена и иззета найлонова торба със суха зелена тревна маса с тегло от около 500 гр. Общото тегло на открития канабис е около 700 гр. Бургазлията е задържан за срок от едно денонощие от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

И по двата случая са образувани бързи производства по прякото ръководство и наблюдение на Районна прокуратура – Бургас.

Новините от днес и със задна дата