петък, 5 февруари 2021 г.

Няма данни бащата, убил 2-годишното си дете, да е имал психични разстройства

 

Не е имало сигнали за домашно насилие в семейството от Севлиево, в което вчера беше убито 2-годишно момиченце, съобщиха на съвместен брифинг от МВР и прокуратурата в Габрово. Единствен заподозрян за тежкото престъпление е бащата на детето.

В 12.30 ч. вчера е бил подаден сигнал от съсед на семейството за възникнал битов инцидент. Изпратеният на място екип установил в една от стаите дете в безпомощно състояние. Повикана е Спешна помощ и лекарите установили смъртта на момиченцето.

Детето е било с порезна рана в областта на шията. Тялото му е транспортирано в МБАЛ "Тота Венкова" за аутопсия. Назначени са експертизи.

Бащата - мъж на 41 години, бил в съседна стая, в неадекватно състояние. Той е настанен в психиатрията от полицаите и ще остане там, за да му бъдат направени необходимите експертизи относно неговото психично състояние. Очакват се резултати и дали е бил под въздействието на лекарства.

На местопроизшествието е извършен оглед, иззети са множество веществени доказателства. Работата по случая продължава, събира се информация от роднини, съседи, близки до семейството, както и от работодателя и колегите на бащата.

Той е работел като ведомствен охранител.

Не сме получавали сигнали за домашно насилие в това семейство, казаха още от полицията в Габрово.

Установено е, че бащата е имал психиатричен срив на 17 януари, хоспитализиран е бил в психиатрично заведение, след което е оставен за домашно лечение. Още вчера стана ясно, че е бил изписан по настояване на съпругата му. Няма данни да е боледувал от някакви психични разстройства.

Новините от днес и със задна дата