вторник, 9 февруари 2021 г.

23-г. Георги се влюби в омъжена жена в интернет, развръзката е стряскаща

  

С постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ се оказа 23-годишен жител на Казанлък, обладан от желание да притежава дама, с която се запознал в социалните мрежи и с която месеци наред водели неангажираща кореспонденция.

В един момент криминално проявеният Георги П. започнал да става все по-настойчив и да иска срещи извън виртуалното пространство. На няколко пъти ходил до работното място на несподелената си любов, пресрещал я по улиците и пред дома ѝ.

Стигнало се до момент, в който жената решила да го вразуми и съобщила на съпруга си. Последвал гневен изблик на 13 октомври, когато младият мъж буквално изригнал: „Ще напълня пистолета и ще гръмна всички, и накрая ще се самоубия!“ като междувременно размахал оръжие.

На няколко пъти съпругът на дамата провеждал разговори с ухажора да спре да притеснява нея и семейството, но Георги се заинатил и на 19 октомври го заплашил с думите „Ще те обезглавя бе, момче!“

На следващия ден заплашеният подал жалба в местното РУ „Полиция“, откъдето отправили на два пъти предупреждения към Георги П. да не доближава „обекта на щенията си“.


Ескалацията на напрежението обаче продължила и след второто предупреждение. При опит да се проведе трети разговор младежът успял да избяга от униформените и да се укрие.

От разстояние, във виртуалното пространство той продължил да тормози „изгората си“, след което е бил обявен за общодържавно издирване. Задържан е в началото на миналата седмица. На 5 февруари състав на районния съд е постановил постоянното му оставяне в ареста. Срещу Георги П. е повдигнато обвинение по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК, предвиждащ затвор до 1 година или пробация.

Новините от днес и със задна дата