сряда, 17 февруари 2021 г.

Мира Радева се счепка с д-р Симидчиев заради К-19 мерките и ваксините

  

Демократичния свят отстъпи от разбиранията си какво и как трябва да прави. Трябва да кажа, че разделям мерките в две посоки - едната е чисто правният проблем и здравеопазването. Това заяви в ефира на Нова телевизия социоложката Мира Радева.

"Това, което направи здравеопазването в света е за поклон. Тези хора дадоха много жертви. Освен това аз съм голям привърженик на ваксините. Политическият аспект обаче е ужасяващ. Политиците влязоха като слон в стъкларски магазин", каза тя. 

В студиото бе и пулмологът Александър Симидчиев, който се яви като контрапункт на социоложката:

"Комуникацията е много важна. Едното наистина е медицинският проблем, но другото е комуникацията. Трябва да се създава позитивно-социална дистанция. Хората сами трябва да разберат защо я правят, а не да им се налага отвън", каза той. 

По думите му, ако хората са имали доверие в мерките, са щели сами да пожелаят да са по-изолирани.  br />
Радева се противопостави:

 "За година ни отнеха усещането, че живеем. Хората не могат да имат доверие, когато централизирано им се говори едно нещо. Българинът има една поговорка, която в случая е оправдана - "Он, че ми каже". Именно този скептицизъм ни помага да се оцелее", каза тя. "Хората са си понесли разсадите да си садят домати на Великден и ти да ги спираш на КПП-тата - това е глупост", смята Радева. 

"За година ни отнеха усещането, че живеем. Хората не могат да имат доверие, когато централизирано им се говори едно нещо. Българинът има една поговорка, която в случая е оправдана - "Он, че ми каже". Именно този скептицизъм ни помага да се оцелее", каза тя. 

"Хората са си понесли разсадите да си садят домати на Великден и ти да ги спираш на КПП-тата - това е глупост", смята Радева.

Новините от днес и със задна дата