сряда, 13 януари 2021 г.

ФБР предупреди за задаващи се национални военизирани маршове

  

Вътрешен бюлетин на ФБР предупреждава държавните и местни правоохранителни органи, че трябва да се подготвят за насилие от страна на десни екстремисти в неделя, 17 януари. За това съобщиха американски медии, запознали се с документа, предаде Би Би Си (BBC).

Меморандумът на ФБР предупреждава за наличие на заплахи за Капитолия и всичките 50 щатски столици в периода от 16 януари до 20 януари. Документът е бил разпространен седмица преди бунта срещу Капитолия на 6 януари.

Според документите, зад тези организирани усилия стои яростна крайнодясна група, известна като Boogaloo.

В документа се посочва, че движението Boogaloo вярва, че "въстанието срещу правителството е неизбежно и някои смятат, че трябва да се ускори графикът на въоръжени антиправителствени действия, водещи до гражданска война".

Членовете на движението призовават за "щурм" срещу съдилища на федерално, щатско и местно ниво, правителствени и административни сгради преди инаугурацията на Джо Байдън следващата сряда, 20 януари - и в самия ден.


Понастоящем ФБР преглежда над 40 000 съобщения, получени от обществеността през последните дни, след като призова за помощ при идентифицирането на бунтовниците, присъединили се към бунта в Капитолия.

Новините от днес и със задна дата