четвъртък, 21 януари 2021 г.

Българин е загинал при взрива в Мадрид ВИДЕО

 

Български гражданин, мъж на 47 години, е сред загиналите при взрива в испанската столица Мадрид, съобщиха от Министерство на външните работи.

Посолството ни в испанската столица бе информирано за смъртта на нашия сънародник устно по два различни канала от местната полиция.

Очакваме официално писмено уведомление, допълниха от МВнР.

Мощната експлозия избухна около 15 часа местно време в 7-етажна сграда на улица "Толедо" в центъра на испанската столица. Към момента по данни на местните власти има трима загинали, един човек е в неизвестност и десетки са ранени. Няма пострадали в намиращите се в близост до засегнатата сграда дом за възрастни хора, училище и параклис.

На мястото на инцидента са полицейски екипи, екипи на пожарните служби, както и хеликоптери в готовност за незабавни действия при необходимост.

По първоначална информация причина за експлозията е изтичане на газ при извършване на ремонтни дейности. Сградата е собственост на църква.

В ход е евакуация на намиращите се вътре и в района около нея, където също има сериозни материални щети, включително и повредени от взрива автомобили. Видеокадри и снимки в социалните мрежи и медиите показват мащабите на разрушенията веднага след експлозията в сградата и по околните улици.

Премиерът Педро Санчес написа в Туитър, че следи развитието на събитията.

Новините от днес и със задна дата