сряда, 6 януари 2021 г.

Най-малкият син на брутално пребитата жена е заподозрян за убийството ѝ

  

Най-малкият син на брутално пребитата жена в Хасково е заподозрян за убийството й, пише в. "Монитор". Трупът на 74-годишната пенсионерка Хатидже е открит във вторник. „Беше мила и кротка жена. Това е една ужасна трагедия. Шокирани сме!“, казаха съседи на загиналата.

Основният заподозрян за зверското престъпление - Гюнер, бил ерген и живеел с майка си. Имал двама по-големи братя, които са семейни и са на гурбет в Западна Европа. Къщата им се намира на миниатюрната уличка „Панчарево“. На нея има само две къщи. Толкова е тясна, че едва се разминават двама души, а влизането с автомобил е невъзможно. Съседите открили мъртвата жена. 

Те се натъкнали на грозна картина. 74-годишната Хатидже била цялата в синини. „Дори на пръв поглед се виждаше, че е пребита до смърт“, казаха запознати с разследването. Аутопсията установила, че починалата има счупена дясна ключица, счупени ребра в дясно и ляво междуребрие, счупена подбедрица и множество хематоми в лицевата част и по тялото. Множеството травми са и причината за настъпване на смъртта. 

Разследването е в начален етап и засега няма официално задържани, твърдят от полицията и прокуратурата в Хасково. Според наши източници основният заподозрян е най-малкият син на жертвата. Според съседите той е 37-38 годишен. Нямал работа и доходи. Гюнер е на разпит в полицията от сутринта и се очаква до вечерта в сряда да бъде официално арестуван за поне 24 часа. 

„Беше кротка жена, синът не го познавахме много. Обичаше да си пийва, но не беше скандалджия“, каза съседът Сунай Халим, който открил трупа на Хатидже и се обадил на спешния телефон 112. Мъжът обаче твърди, че не познавал много добри съседите си, защото през по-голямата част от годината е на гурбет в Белгия. Идвал си само за през зимата. На съвсем друго мнение са познати на Гюнер. 

„Беше алкохолик. Изпиваше пенсията на майка си. Тормозеше я непрекъснато за пари. Горката жена оставаше често без средства дори за храна и лекарства“, твърдят те. Според още по-крайно мнение на близки до семейството най-малкия син тъпчел майка си с успокоителни, за да лежи и спи. Така му се налагало да полага по-малко грижи за нея. И си осигурявал повече време за безделие и пиянство. Хатидже и без това била трудноподвижна, твърдят хора от населения предимно с мюсюлмани краен хасковски квартал.

Новините от днес и със задна дата