сряда, 6 януари 2021 г.

След дълго очакване Домът на нефтохимика отново отваря врати за почитателите на музиката и театъра

 

След дълго очакване Домът на нефтохимика отново отваря врати за почитателите на музиката и театъра. Публиката ще се докосне до напълно новата атмосфера в културния център още тази седмица. Мащабната реконструкция е осъществена по проект, финансиран по ОП "Региони в растеж" и собствен принос на Община Бургас.

Първото събитие от календара на Дома на нефтохимика за месец януари е благотворителният концерт "Да дарим възможност", който ще се проведе на 09 януари, събота, от 18:30 часа в зала "Тончо Русев". В него ще участват изпълнителите от Red Light District Project, които са познати на бургаската публика с изявите си в So Far Sounds Sofia, "Джаз в Бургас", Local Fest, "Младежки StartUp Fest", "Бургас Рън", July Morning и други. В предстоящия им концерт ще се включи виртуозният саксофонист от Кипър - Александрос Красидес.

Билети може да закупите на касата на билетен център "Часовника" или на място в деня на събитието на стойност 10 лева. Поради епидемичната обстановка капацитетът на залата ще бъде ограничен на 30%.

Проектът "Да дарим възможност" е на Ротари клуб Бургас - Пиргос се реализира от 2008 година. Чрез него се подпомагат изявите на даровити деца в сферата на точните и хуманитарните науки, изкуството и спортът.

На 13 януари от 19:00 часа на сцената в зала "Тончо Русев" ще бъде поставен авторският концерт - спектакъл на Виктор Калев "Грамофонът". Актьорът гостува отново в Бургас поради големия интерес към постановката. "Грамофонът" е своеобразно пътешествие през годините, заредено с носталгия, хумор и любов. В него зрителят става съпричастен към една сбъдната мечта. Постановката се осъществява от Културна организация "Арт ателие" и ПК "Ажур Пико". Билети се продават на касата на НХК.

Театралният музикално - танцов спектакъл за деца "Червената шапчица" е поредното заглавие от януарския афиш. Той ще се играе на 15 януари в две представления - от 18:00 и 19:00 часа. Спектакълът е със специалното участие на Даниела Туртуманова, а на сцената ще видите още младите актьори Йоана Иванова, Яцек Янков, Надя Илиева, Филип Дончев и Берна Касимова.
Режисурата и хореографията са на Мария Маркова, текст - Радостина Николова, костюми - Мария Коева.

Всички събития в Дома на нефтохимика ще се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу ковид - 19. В сила е ограничението за 30% заетост на местата в салона, като зрителите ще сядат през два стола.

Задължително е носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, както и на останалите противоепидемични мерки за безопасност.

На 28 януари, четвъртък, от 18:00 часа на сцената на НХК ще се играе комедийният спектакъл "Баща ми се казва Мария". Автор на спектакъла е Иван Ангелов, а режисьор - Асен Блатечки.

Още снимки

Новините от днес и със задна дата