понеделник, 21 декември 2020 г.

Отиде си един от най-легендарните родни диджеи Ники Русиновски-Supermax

 

Черните вести за българския шоубизнес и култура днес нямат край! Малко, след като се разбра за смъртта на Димо от P.I.F., социалните мрежи бяха залети от жалейки и по повод неочакваната кончина на един от първите и най-легендарни български диджеи - Ники Русиновски, известен и като Supermax.

Ето какво написа в социалната мрежа неговият дългогодишен колега и приятел Васко Громков: "Днес загубих приятел и колега, с когото бяхме заедно цели 38 години. Карали сме се, спорили сме, но винаги сме започвали всичко отначало. Стотици партита, диско-маратони, репортажи, куизове ...

Почти във всеки от последните ни разговори, Ники ме подготвяше за този ден. Убеждаваше ме, че направо е победил природата, след като е доживял до тези години с всичките му десетки заболявания. Когато се справи и с "короната" преди няколко седмици и то след много тежка борба, мислех, че със запазените си философски доводи, окончателно е убедил "онази с косата" да го остави на мира.

Сега ми е празно! 38 години djsupermax беше наоколо! Планирахме с часове различни проекти. Повечето от тях ни се получиха доста добре. Понякога не сме си говорили с месеци, но винаги възкръсвахме, за да опитаме нещо ново в диджейски или медиен план. Винаги ... до днес!... Светъл път, Мистър DJ! Не беше никак скучно!".

"Тази сутрин внезапно от нас си отиде един от най-добрите хора, които познавам - Ники Русиновски. В петък той направи голямото парти за рождения ми ден, в събота отново купонясвахме до зори... А сега го няма! Светъл път към звездите, приятелю!", сподели Иван Богданов.

Освен практикуващ DJ, известен с това, че никога, при никакви случаи и на никагква цена не пускаше чалга, Ники Русиновски беше Властелинът на wave-партитата, отдаден меломан, водещ и отговорен редактор в онлайн платформата за музика "Бинар" на БНР, един от най-фините и ерудирани хора в шоубизнеса, описват го покрусени негови приятели.

Новините от днес и със задна дата