четвъртък, 10 декември 2020 г.

Изплува брутална свада в драматичната връзка между Деляна и Димитър ВИДЕО

  

Димитър, Деляна и Николас са жертвите на най-вероятния и най-стария мотив за престъпление на света – “любовта” и ревността. Близки до жертвите споделили пред екипа на “Нова Варна” цялата история. Тeжкoтo криминaлнo прecтъплeниe e извършeнo в цeнтърa нa Вaрнa, нa първия eтaж в блoк нa ул. “Мaкeдoния”. Основната версия е двойно убийство и самоубийство. Историята започва много назад във времето.

Димитър Емилов Големанов е родом от Варна, на 40 години. Още на младини не крие русофилските си пристрастия и при възникването на конфликта в Украйна се записва доброволец – рейнджър в сепаратистите „Донецка Република“. Взимал е участие и в мисии в азиатски държави. Там той придобива военен опит и познания за оръжията. Във средите на Варна многократно е изразявал познанията си по военно дело и е показвал негово интервю пред френски канал за участието му в боевете.

Отделно се пробва да развива бизнес с две фирми “Газ Аналит” и “Г.О Пигмейстър” ЕООД, а през 2019 г. регистрира сдружение “Варна Еко Парк”, в което участва и Деляна. Бизнесът му не успява да се развие, а сдружението внася предложение в Община Варна, което е отхвърлено след протест на жителите на кв. Галата. Връзката му с Деляна започва преди повече от 4 години. През цялото време тя протича бурно, с много раздели и събирания. В същността на проблемите, които той разказва пред приятели, се корени двойствената ориентация на приятелката му в интимен аспект и множеството различни партньори. 

В една от историите, след пореден скандал преди около 3 години, Митко обръсва главата на Деляна. В друга история техните лични постижения излизат във известен сайт за възрастни и стават достояние и на регионалните жълти медии. Деляна е отдадена и насочена към нумерология, астрология и други “науки”. Правила е и опити за публицистика в местни сайтове. Участвала е като модел в различни инициативи и събития. Цялата история, довела до фаталния инцидент, започва още през лятото. 

Митко и Деляна живеят в Морската градина на Варна под наем. Митко се включва като инвеститор в печално известния нощен клуб “Контакт” с още двама партньори. След провала на клуба остават множество задължения към Митко, които той не успява да събере. Както той сам се изразява пред приятели: “Ближа рани от лятото”. Малко след това следва поредната раздяла с Деляна. Митко на няколко пъти споделя пред приятели: “Не ми се живее повече”. 

След около 2-3 месеца отново се събират. Тук се намесва и Николас. Николас е кипърец от шведски произход, който е приятел на Митко. Двамата с него започват да разработват концепция за партита по време на пандемията на частни вили. Нико, както го наричат неговите приятели, има солидни компютърни умения и участва в разработването на сайт и интернет маркетинг за кампанията. 

Апартаментът, в който се е случил фаталният инцидент, е ползван именно за оперативки, свързани с дейността и партита. Нико също така има приятелка българка, която му помага в начинанието. Версията (неофициално потвърдена) В нощта преди фаталната случка е имало сигнал до полицията за вдигане на шум. Димитър Големанов е присъствал на мястото пред блока и след това се е прибрал. 

Големанов получава обаждане от близък, че Деляна от два дни е в апартамента при Нико. Започва кореспонденция между Нико, Деляна и Митко, която силно провокира извършителя. На сутринта Димитър Големанов НАХЛУВА в имота с две оръжия – автоматичен и полуавтоматичен пистолет. Заварва Деляна с още едно момиче и Нико, който спи. Последва кратък разговор, след което застрелва първо Деляна, след това Нико и себе си. 

Второто момиче, което е присъствало и видяло цялата случка, в паниката бяга по бельо от апартамента. Димитър Големанов оставя след себе си дъщеря на 10 години от бившата му съпруга. При проведената акция от полицията в апартамента на бабата на Митко, който се намира малко по-надолу от фаталното място, са намерени: автомат и три пистолета, единият е боен, със заличени номера. Повече за разследването можете да видите във видеото:

Новините от днес и със задна дата