петък, 4 декември 2020 г.

Майката, убила дечицата си в Сандански, нямала спомен какво е направила

  

Отложиха делото за домашно насилие срещу бащата на убитите деца в Сандански - Георги Трайков, съобщава БНТ. Районният съд в Сандански постанови, че то ще се гледа на 17 декември. Припомняме, за жестокото убийство на двете деца - на 5 и 3 години, е обвинена майка им Кристина Дунчева.

Именно тя е завела делото срещу Трайков. Днес обвиняемата беше представлявана от адвоката си Маньо Алексиев, тъй като самата тя не присъства на съдебното заседание. В съда не дойде и бащата на убитите деца. По молба на адвоката му делото за домашно насилие беше отложено заради нередовно призоваване на Трайков. 

След заседанието адвокатът на подсъдимата заяви, че преди дни отново е разговарял с нея, като тя е проговорила за деня на убийството. Той обясни, че тя вече е имала представа за случилото се - че децата ги няма. По негови думи тя е отговаряла съвсем нормално и адекватно на въпросите със спомени за миналото до момента на деня на убийството на децата. Алексиев посочи, че обвиняемата твърди, че след 10 часа, когато е имала пореден скандал с Георги Трайков, не помни нищо. 

"Споменът ѝ е, че вратата се разбива, нахлуват хора, чува викове, писъци и така нататък, но нищо конкретно не заявява, не споделя. Казва, че няма спомен", обясни адвокатът ѝ. 

Припомняме, на 21 ноември съдът остави в ареста майката, умъртвила малолетните си деца по особено жесток начин в апартамент в Сандански, след като ден по-рано Окръжната прокуратура в Благоевград ѝ повдигна обвинение. 

Малко преди това стана ясно, че жената е направила самопризнания за случилото се. По думите на кмета на Сандански семейството е имало сериозно социални проблеми. От Държавната агенция за закрила на детето обаче отрекоха при тях да са постъпвали сигнали нито от бащата, нито от майката на двете убити деца.

Новините от днес и със задна дата