сряда, 9 декември 2020 г.

Жена издъхна пред болницата в Благоевград, пред очите на двете ѝ дъщери

  

                                  Снимка: БНТ

68-годишна жена издъхна на входа на вътрешно отделение на държавната болница в Благоевград. Жената е била в тежко състояние и с близките ѝ опитвали да я настанят за лечение в здравното заведение, като преди това минали през частна болница и два спешни центъра. Инцидентът е станал днес по обяд.

Жената била придружавана от двете ѝ дъщери. Те търсели свободно място за настаняване заради влошеното състояние на майка им. Болната била с тежка симптоматика. От пет дни се лекувала вкъщи с едностранна бронхопневмония, но състоянието ѝ се влошило и дъщерите ѝ решили да я заведат на лекар.

По неофициални данни жената не е била с Covid, първо потърсила помощ частна болница "Пулс", но не била приета, минала през Спешното отделение в МБАЛ, откъдето е препратена във Вътрешно отделение. Докато се лутала от болница в болница, жената издъхнала пред входа на Ввътрешното отделение на болницата. На място пристигна следствена група, а районът бе отцепен.

Директорът на болницата д-р Огнян Митев разпореди проверка по случая. Обект на проверката са частната болница Пулс, Спешно отделение, Центъра за спешна медицинска помощ,/ ЦСМП/ както и МБАЛ Благоевград.

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" се самосезира и започна спешна проверка по случая.

Новините от днес и със задна дата