вторник, 15 декември 2020 г.

Разчлененият труп в Стара Загора е на млад мъж, още части са открити в дома на задържания

 

 
Полицията и прокуратурата разкриха повече подробности за зверското убийство на мъж, чието тяло беше разчленено в Стара Загора.

Сигнал за намерен чувал с част от човешко тяло е получен миналата нощ на тел. 112. Чувалът е бил изхвърлен в контейнер край блок 26 в квартал "Три чучура-Север", обяви пред журналисти директорът на ОД на МВР старши комисар Стоян Стоянов.

При сепариращата инсталация край с. Ракитница и в апартамент в бл. 26 са открити още части от тялото, издирват се други. Тепърва ще се установява дали в жилището е извършено разчленяването на трупа.

Жертвата е 42-годишен мъж, криминално проявен, неосъждан. Тялото е разчленено, вероятно за прикриване на престъплението, с остър режещ предмет, обясни пред журналисти окръжният прокурор в Стара Загора Дичо Атанасов.

Домът на заподозрения е претърсен, намерени са веществени доказателства по случая.

"Тези веществени доказателства включват части от тялото му, както и предмети, които са използвани за разчленяване", уточни ст. комисар Стоянов.

Има заподозрян 57-годишен мъж, също криминално проявен, който е задържан. Той и жертвата се познавали и били в нормални отношения. Нито един от двамата не е клошар, добави Дичо Атанасов, опровергавайки информация в медии.

Убитият работел в чужбина и преди няколко седмици се прибрал в Стара Загора.

"Извършителят все още не е признал вината си, събират се доказателства", обясни Атанасов.

По думите на окръжния прокурор най-вероятно причината за жестокото престъпление е от битов характер. Криминалисти предполагат, че то е станало преди два дни в дома на убиеца. Наказанието, което го грози, е от 10 до 20 години затвор.

Разследването продължава.

Новините от днес и със задна дата