петък, 18 декември 2020 г.

Бабата, отгледала Кристиан Николов: Виня го, всички го виним!

  

В деня, в който внесоха обвинителния акт за катастрофата, причинала смъртта на Милен Цветков, пред БНТ проговори бабата, отгледала Кристиан Николов, който дрогиран и с превишена скорост навръх Великден помете колата на журналиста и го уби на място.

"Виня го, да, разбира се. Всички го виним. Това не трябваше да се случи". С тези думи посреща екипа на националната телевизия бабата на Кристиан -Буря Пешева. "Знам, че е направил беля и ще си излежи присъдата и толкоз. Друго очаквате ли да кажа аз?", допълва тя.

Илиана Кирилова, градски прокурор на София, коментира старта на делото така: "Кристиан Николов е управлявал автомобила си след употреба на три вида наркотици, амфетамин, кокаин и тетрахидроканабинол".

Според обвинението, случаят е квалифициран като особено тежък, защото, освен под влиянието на коктейл от наркотици, Николов е управлявал мощния си джип с 99 километра в час, което два пъти над разрешената скорост. Не е направил опит да спре и е застрашил живота на много пешеходци, които в този момент са пресичали пред автомобила на Милен Цветков.

"Всички експертизи, които бяха необходими са назначени, извършени и приобщени към делото. Въз основа на тях са повдигнати обвиненията, въз основа на тях е изготвен обвинителния акт. Всички материали са предявени на пострадалите лица и на Кристиан Николов", каза прокурор Кирилова.

Ако бъде признат за виновен, Кристиан Николов може да получи присъда от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Новините от днес и със задна дата