сряда, 23 декември 2020 г.

Бургазлии подариха светлина и настроение на града си за Коледа

 

Десетки семейства от комплексите "Братя Миладинови" - блок 17, "Меден рудник" - блок 107  и "Славейков" - блок 70, се обединиха и събудиха празничния дух сред своите съграждани. Въпреки извънредната обстановка и трудното време, бургазлиите подариха светлина и настроение с впечатляваща украса по фасадата на жилищните си блокове. Те ще получат специални отличия в надпреварата #ДаУкрасимБургас и награди от ОП "Морски знаци".

Близо 100 интересни фотографии се състезаваха в 14-то издание на конкурса в различната 2020 - та година.

Светеща коледна елха и цветни снежинки по покрива срещат минувачите по ул. "Твърдица" 25 в бургаския квартал "Сарафово". Това е домът на семейство Маркови, които никога не пропускат да си създадат красота в празничните дни на декември. Семейството ще получи подаръчен ваучер за остров Света Анастасия и туристически комплекс "Акве Калиде".

Сред финалистите е и екипът на Хидрометеорологична обсерватория - Бургас. Оттам изпратиха снимки на саморъчно изработена украса на Духтевата къща. Сгушен в Морската градина, емблематичният дом на архитект Духтев е преобразен в в коледна къща, която сме виждали само по филмите.

Лишените от свобода, съвместно със служители - инспектори, също сътвориха своя украса за празниците. Те украсиха корпуса на затвора и работните канцеларии. Коледната инсталация е от саморъчно изработени тематични фигури - елхи и коледни венци.

Комплименти за бургаските детски заведения, които, макар че бяха затворени за деца, превърнаха дворовете си в приказка. Коледна декорация разказва истории за любимите принцеси Елза и Анна от "Замръзналото кралство", добрия старец Дядо Коледа и работливи джуджета. На много места цветни гирлянди приковават погледите на малки и големи. Тази година победител е Детска градина "Звездица", на ъгъла на ул."Гурко" и  "Цар Симеон".


Специално обособен кът за Рождество подготвиха и НЧ "Паисий Хилендарски". Камина сред книги и пощенска кутия за писма до белобрадия старец отправят и своето послание - че вълшебствата са в книгите.

Поздравяваме за коледните декорации още Красимира Димитрова, Ася Петрова, Калина Георгиева, Станислава Вълкова, фризьорски салон Bella от комплекс "Лазур", Детска ясла "Бургаско детство", ДГ "Ханс Кристиян Андерсен, ДГ "Вълшебство", Бутик за цветя "Диана", Николина Иванова и други.

Конкурсът "Да украсим Бургас" се организира за 14-ти път в навечерието на коледните празници. Община Бургас благодари за личната инициатива на всички хора, които помогнаха градът да стане по-светъл и празничен.

 Всички участвали в инициативата ще получат грамота и рекламни подаръци.

Още снимки


Новините от днес и със задна дата