Брокерка на недвижими имоти от Свищов, получила 3 ефективни присъди за измами, е починала в затвора в Сливен, съобщи в. "Борба".

За смъртта на 69-годишната Анелия Танчева е станало ясно по време на съдебно дело в Окръжния съд във Велико Търново в края на миналата седмица.

Там Танчева оспорва една от присъдите си. Магистратите са получили върната призовка от затвора с придружително писмо, че 69-годишната жена е починала в затвора на 22 ноември. Каква е причината за смъртта обаче, не било още ясно и заради това делото било отложено за февруари догодина. Сигурно било само, че Танчева не се е самоубила.

Брокерката обжалва 5-годишна присъда за измами с ниви на жена от село Ресен. Тя бе въвела в заблуждение Емилия от селото, че трябва да изпраща средства, необходими за такси и разноски по водене на гражданско дело в Районен съд - Русе, за признаване собствеността и последваща продажба на 117 дка земеделски земи, на които е наследник, в землището на с. Бъзовец, община Две могили. Това се оказа невярно и брокерката нанесла вреди за 6461 лв., за които също бе осъдена със същата присъда.

Преди това Анелия Танчева получи 3 години и 3 месеца затвор за измама с ниви за 58 000 лева от Районния съд във Велико Търново по реда на съкратеното съдебно следствие. Скандално известната продавачка на имоти бе измамила този път мъж и жена от Велико Търново от края на 2013 г. до април 2014 г. 

Тя ги заблудила, че има възможност да им осигури земеделски земи от висока категория в районите на селата Павел, Караисен и Хаджидимитрово. Идеята била да подбере продаващи се ниви и след одобрението на двамата да ги купи от тяхно име и за тяхна сметка и след това да им предаде документите за собственост. Брокерката обаче успяла да измами семейството и му причинила вреда в размер на над 58 000 лв.

По време на двете дела тя вече излежаваше тригодишна присъда и бе осъдена да плаща 233 735 лв. за измами със земи на свищовлии. Тя бе пратена в Сливенския затвор през февруари 2019 г. Заради последното ѝ разкрито престъпление за 58 000 лева бе изведена от килията, за да дава обяснения в старата столица.

Така за около две години Танчева се сдоби с три ефективни присъди, което прокуратурата отчете като свой своеобразен рекорд.